Een opfrisbeurt voor de Brusselse stripboekenroute

Onlangs kreeg APP All Remove de opdracht voor een bijzonder project in het hartje van Brussel. Wij mochten de iconische stripboekenroute, een uniek traject dat Laken en Oudergem verbindt door middel van levendige stripmuurschilderingen, een opfrisbeurt geven.

Deze muurschilderingen vormen een cultureel onderdeel van het stadsbeeld. Een initiatief dat de fantasie van zowel jong als oud prikkelt en de stripboekencultuur van België in de kijker zet. Sommige van deze muurschilderingen waren beklad met ongewenste graffiti. Het was daarom aan ons om deze te reinigen en te beschermen tegen toekomstig vandalisme.

Wij haalden voor dit project al onze expertise uit de kast en gingen met precisie te werk. Onze aanpak was tweeledig: reinigen en beschermen. We begonnen met een zachte reiniging, gebruikmakend van technieken die de originele verf en ondergrond respecteerden. We werkten met precisie om de graffiti te verwijderen en de onderliggende kunst intact te laten. Hierna voegden we een extra laag toe om de muurschilderingen in de toekomst te beschermen tegen ongewenste graffiti.

Zoals op de foto te zien, zijn er enkele schaduweffecten die na de reiniging op sommige plaatsen zichtbaar bleven. Deze schaduwen zijn geen blijvend probleem. Dankzij de natuurlijke eigenschappen van de veelgebruikte blauwe hardsteen in Brussel, zullen deze schaduwen geleidelijk verdwijnen, waardoor de kunstwerken weer in hun oorspronkelijke staat te bewonderen zullen zijn.

Voor de behandeling

Stripboekenroute Brussel voor

Na de behandeling

Stripboekenroute Brussel

Wij zijn alvast trots op het resultaat! Ben je benieuwd hoe wij jouw project kunnen transformeren en beschermen? Neem dan contact met ons op voor meer informatie of vraag een gratis offerte aan.