Reinigen

Speciale reinigingstechnieken

APP All Remove is gespecialiseerd in allerlei speciale reinigingstechnieken. 

Verwijderen van graffiti

Via chemische reiniging

Het op deskundige wijze verwijderen van graffiti is een vak. APP All Remove heeft hierin reeds 16 jaar ervaring. Graffiti worden verwijderd door middel van chemische reiniging. Deze reiniging wordt uitgevoerd met behulp van biologisch afbreekbare reinigingsproducten ‘GR’. Bij de verwijderingen wordt prioriteit gegeven aan het niet beschadigen van de ondergronden.

Reinigen met behulp van stoom

Reinigen met stoom is één van de meest duurzame vormen van reinigen. Daarom wordt het steeds vaker toegepast en aanzien als een goed alternatief voor bijvoorbeeld reiniging door middel van zandstralen. De voordelen van stoomreiniging zijn:

  • Geen chemicaliën nodig
  • Niet belastend voor de ondergrond
  • Geen risico op waterinsijpeling in gebouw
 

APP All Remove beheerst de volgende vormen van stoomreiniging:

Gevelreiniging met behulp van 'natte' stoom

Dit is stoom (160° Celsius) met toevoeging van een geringe hoeveelheid water (0,7 liter water per m²). Deze reiniging kan worden toegepast op bijna alle ondergronden, maar is vooral geschikt bij delicate en/of monumentale gevels (denk aan kalksteen, oud metselwerk en travertin). De reiniging gebeurt met een lans, waardoor alle delen van de gevel kunnen worden bereikt en de reiniging aan een goed rendement kan worden uitgevoerd.

 

Gevelreiniging met behulp van 'droge' stoom

Bij deze reiniging wordt alleen stoom (160 ° Celsius) toegepast onder een druk van 3 – 6 Bar. De techniek voldoet aan de richtlijnen van het W.T.C.B. met betrekking tot stoomreiniging, omschreven in TV 197: ‘Gevelreiniging’. De reiniging wordt in de regel met behulp van een borstel uitgevoerd, maar kan, bij zeer delicate ondergronden, ook met behulp van een nozzle worden gedaan.

Reinigen van vloeren met behulp van de techniek ‘Steamtec’

Bij de stoomtechniek ‘Steamtec’ wordt de ondergrond intensief gereinigd met stoom (160° Celsius) en toevoeging van zeep, in combinatie met drie draaiende borstels, waarmee de vervuiling wordt losgeweekt. De vloeren worden intensief gereinigd zonder daarbij de ondergronden te beschadigen of overlast van water voor de omgeving te veroorzaken. ‘Steamtec’ kan ook worden gebruikt voor het verwijderen van kauwgom.

Reinigen van interieuren met behulp van stoom.

De stoomtechniek is uitermate geschikt voor het intensief reinigen van interieurs. Grote voordelen zijn het niet beschadigen van de ondergronden en het niet veroorzaken van enige overlast voor de omgeving. Hierbij wordt gebruik gemaakt van stoom (160 ° Celsius) onder druk van 3 – 6 Bar.

Licht-chemische reiniging

Met niet voor het milieu belastende producten

Door toepassing van innovatieve reinigingsproducten die niet milieubelastend zijn, zijn er steeds betere mogelijkheden om bouwwerken te reinigen (‘opfrissen’) zonder de ondergronden te beschadigen of overlast voor de omgeving te veroorzaken. De licht-chemische reiniging gebeurt met reinigingsproducten (zepen of hoogwaardige zuren) in combinatie met warm water (90° Celsius) onder aangepaste druk (90 -150 Bar).

Bekijk onze realisaties

Interesse in onze diensten?