Kasteel Bad Lippspringe

Onze collega’s bij PSS Interservice in Duitsland kleurden gedurende twee maanden lang het Kasteel Bad Lippspringe in Duitsland in een opvallende marineblauwe kleur. Dit gebeurde dankzij onze PSS 20 waarbij gemakkelijk het kleurpigment aan kon worden toegevoegd. Dit bijzondere project was een samenwerking met het Cultuurfonds Bad Lippspringe, kunstenaar H.A. Schult en monument beheerder U. Nuthen. 

 

Waarom marineblauw?

Het centrale thema van dit kunstwerk was water, de bron van al het organische leven, want zonder water verdort alles. Ook de recente mediabeelden van de hittegolven in Zuid-Europa deze zomer hebben de politieke relevantie van dit project vergroot. Aangezien dit kasteel gelegen is aan de bron van Lippe was dit de ideale locatie voor dit kunstwerk over water. 

Na afronding van het kunstproject werd de blauwe PSS 20 weer volledig verwijderd met behulp van enkel warm water onder aangepaste druk, waarbij het water natuurlijk werd opgevangen en afgevoerd.

Krijg jij hierdoor nieuwe ideeën voor jouw project? Aarzel niet om contact met ons op te nemen. We denken graag met je mee!